ÇİLEĞİN FAYDASI

ÇİLEK YEMENİN YARARLARI
Çilek sindirimi kolaylaştırır. Tansiyonu düşürür. Ama dikkat edilmesi gereken konularda var mesela mide ve bağırsaklarında sorun olan kişiler çilek tüketmemelidir. Çilek kanseri başlangıçta vücuda yayılmasını önler. Gözlere iyi gelir. Kemikler için de çok yararlıdır. Çilek içerisinde Potasyum, K vitamini, çilek ve magnezyum bulundurur bu da kemik sağlığı için önemlidir. Çileğin yüz cilt sağlığı için yararları nelerdir ? Böyle basit bir meyvenin böyle bir yararları olduğuna inanamayacaksınız. - Ciltte yaşlanmayı önleyen güçlü bir gençleştirme özelliği vardır. - Bir antioksidan özelliğinin yanında içerisinde olan zengin c vitamini sayesinde deriyi besleyen bir besindir. - Roma dönemine kadar uzanan çilek tıbbi özellikleri de yüzyıllar boyunca kullanılır olduğu belgelenmiştir. - İçerisindeki Asit doğal nazik bir peeling gibi çalışır. - Çilek Yaşlılık lekeleri ve çillerin tedavisinde kullanılır. - Manganez, iyot, potasyum, folik asit, vitamin B5, B6 vitamini, K vitamini, riboflavin, omega-3 yağ asitleri, magnezyum ve bakır büyük miktarda içerisinde içerir. Çilek bol bulunduğu için yada insanlar arasında fazla bir şekilde değeri bilinmez. Çilek içerisinde bulunan asit sayesinde vücudumuzda bulunan pis ölü hücreleri kurtulmaz için kullanılır. Antiseptik özelliği sayesinde çilek yüzümüzde bulunan sivilce ve siyah noktaların tedavisinde mükemmel bir tedavi sağlar.

ÇİLEK KREMİNİN HAZIRLANIŞI Bir blender veya mutfak robotu karıştırabilirsiniz.
• 1 su bardağı çilek
• 1/4 fincan hindistan cevizi sütü
• 2 çorba kaşığı bal
• 1, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (kaşık ile hindistan cevizi yağı yiyebilirsiniz! Bu inanılmaz besleyici olacaktır.) 20 dk yüzünüze güzellik ve sağlıklı bir cilt için uygulayabilirsiniz.

AYVA'NIN FAYDALARI

Elma ve armut ile aynı aileye mensup Ayva, onların uzak akrabası olarak kabul edilir. Meyve Kafkasya bölgesinde yetişen, güneybatı Asya'nın sıcak ılıman bölgelerine özgüdür. Olgun Ayva, armut şekline çok benzer ve kabuğu altınsarısıdır. Ayva'nın bir çok çeşidi bulunur.Genel olarak yumuşak ve çok suludur. Ayva genel olarak çiğ yenmesinin yanında, konserve ve reçel haline dönüştürülür. Aşağıdaki satırlarda, size ayva'nın sağlık açısında faydaları ile ilgili bilgilerin yanı sıra ayva beslenme değeri bilgileri verilecektir. Okuyun ve meyve hakkında bilginizi artırın. 1- Damar sertliğini önler. 2- Karaciğer tembelliğine iyi gelir. 3- Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser. 4- Tansiyonu düşürür. 5- Safrayı tedavi eder. 6- Bronşide, öksürüğe ve vereme iyi gelir. 7- Ayva çekirdeğinden yapılan merhem vucut çatlaklarında kullanılır. 8- Ayva suyu kabızlığı önler. 9- Lif açısından zengin olan ayva vucuda iyi gelir. 10- Ayva antioksidan özellikleri sayesinde vucudu dışarıdan gelebilecek mikroplara karşı korur. 11- Kanser riskini önler 12- Ayva tüketim mide ülseri çeken insanlar için yaralı olduğu tespit edilmiştir. 13- Ayva suyu tonik, antiseptik, analeptic büzücü ve idrar söktürücü özellikleri olduğu bilinmektedir. 14- Düzenli bir ayva tüketimi sindirime yardımcı olur, aynı zamanda kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. 15- Ayvanın potasyum varlığı vücudu yüksek kan basıncı kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. 16- Ayva suyu anemi, kalp-damar hastalıkları, solunum hastalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları ve hatta astımı olanlara iyi gelir. 100GR AYVA'DA MEVCUT OLAN BESİN MİKTARI • Karbonhidratlar - 15,3 gr • Şeker - 12.53 gr • Diyet lifi - 1.9 gr • Yağ - 0.10 gr • Protein - 0,4 gr • Su - 83,8 gr • A vitamini - 40 mikrogram • Niasin (B3 Vitamini) - 0,2 mg • B6 Vitamini - 0.04 mg • Folik asit (B9 vitamini) - 8 mikrogram • Vitamin C - 15.0 mg • Kalsiyum - 8 mg • Demir - 0.7 mg • Magnezyum - 8 mg • Fosfor - 17 mg • Potasyum - 197 mg • Sodyum - 4 mg • Enerji - 60 kcal (240 kJ)