KARPUZ'UN BESİN DEĞERLERİ - KARPUZ'UN SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Karpuz yaz sıcaklarının gelmesi ile sıcaktan bunalan insanlara serinlik ve susuzluğunu gideren bir yaz besinidir. Karpuzun Besin Değeri Mevsimsel meyveleri Yemek dengeli bir beslenmenin önemli bir parçasıdır, özellikle bu mevsimde tüketilmesi önerdiğimiz karpuzdur. Tek bir dilim karpuz'da 86 kalori ve 1 gramdan az yağ bulunur. Karpuz'da 22 gram karbonhidrat, 2 gram protein ve lif bulunmakla birlikte yağ yakma ve kilo vermek için sağlıklı bir yoldur karpuz yemek. Karpuz'un içerisinde barındırdığı şeker ile insanın şekerli ürünlere olan isteğini azaltarak zayıflamaya yardımcı olur. Karpuz hemen hemen tüm temel vitamin ve mineralleri içerisinde bulundurmaktadır. A ve C vitamini günlük ihtiyacın %33 ve %39'unu sağlar, karpuzun sadece 1 diliminde bile yüksek miktarlarda mevcuttur. B6 vitamini, pantotenik asit ve tiamin de önemli miktarda bulunmaktadır. Karpuzun Sağlığımıza Yararları Karpuz'un temel sağlık faydalarından biri vitaminleri sayesinde güçlü bir antioksidan olmasıdır ,serbest radikalleri nötralizede yardımcı olur , inflamasyon, genel hastalık ve felç ve kalp krizi gibi kronik hastalıkları önler. Beta-karoten nedeniyle karpuz pembe renklidir, Kolon kanserine karşı güçlü bir önleyicidir. İçerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan Basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Karpuz çekirdekleri de içinde bulunan cucurbocitrin adlı maddeyle kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Karpuzun yüksek su içermesi metabolizmanın daha verimli çalışmasında yardımcı olur. Karpuzun içerisinde bulunan Lif ve protein ile vucudumuz daha sağlıklı bir şekilde çalışır.