BİTKİSEL CİLT BAKIMI VE MASKELERİ


Cildimizin gergin ve pürüzsüz olmasını yada bu şekilde devamlı kalmasını isteriz. Ama Daha ileri ki zamanlarda kırışıklıklar,lekeler ve kızarıklıklar cildimizde görülmeye başlar.Asıl önemli olan bunları en aza indirecek evde  rahatça uygulayacağımız maskeler yapabilmemizdir.Gergin ve güzel bir cilde sahip olmak için nem oranını dengede tutmak ve yüz egzersizleri yaparak kan dolaşımını hızlandırmaktır.

YUMURTA MASKESİ: 1 çay bardağı buğday ılık suda ezilir ardından 2 yumurta sarısını badem yağıyla beraber hepsi bir kapta güzelce karıştırılır. Temizlediğimiz yüzümüzü bu maskeyle kapatarak kuramaya bırakırız.Maskemiz kuruyunca güzelce ılık suyla yüzümüzü yıkayarak yumuşak bir havluyla kuruturuz.Daha sonra güzel bir nemlendirici kullanarak bakımımızı tamamlarız.Yüzümüzdeki lekeleri ve canlılığını yerine getirmemizde bize kolaylık sağlar.

ONARICI MASKE: Evde rahatça uygulayacağımız maskelerden bir tanesi.1 adet limon ve üç çorba kaşığı süzme bal.Limonların suyunu sıkarak balla güzelce karıştırırız.Hazır hale gelince yüzümüze ve boynumuza sürerek 20 dakika kadar maskeyle durup daha sonra ılık bir suyla yıkarız.

DİNLENDİRİCİ MASKE: Bu maske aynı zamanda yüzümüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlamaktadır.
1 adet yumurta sarısı,bir kase yoğurt,1 tatlı kaşığı zeytin yağını hepsini bir kaba koyup kıvamı gelinceye kadar çırparız. Daha sonra bu karışımı yüzümüze ve boynumuza uygulanır. 20 dakika kadar bekletip ılık suyla yıkarız.Özellikle güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan bu maske nemlendirici ve besleyici özelliği de vardır.

O Unutmayalım  bütün bayanlarımız güzeldir.Çirkin bayan yoktur bakımsız bayan vardır.


BİTKİSEL HEMOROİD VE BASUR TEDAVİSİ


Halk arasında utanılacak bir hastalık olarak düşünülen hemoroit aslında tedaviyle ve düzenli ilaç kullanılımıyla başaralı sonuçlar alınan bir hastalık türüdür. Anal bölgede kızarıklık,kaşıntı ve yanma sonucunda meydana gelen kanama hayatı çekilmez hale getirir.Başlıca sebepleri arasında  sürekli devam eden kabızlık,gebelik dönemindeki basınç,fazla tuz tüketimi ve aileden gelen genetik yapı olarak adlandırılır. He
hemoroid tedavisinde halk olarak en çok kullanılan yöntemlerin başında,

Oturma Banyosu:Çok sıcak olamayan banyo suyunun içerisine karanfil koyarak oturacağımız leğende 10 dakika yeterli olur,makat bölgesindeki kasların rahatlamasını sağlayarak bizleri rahatlatır.

Macun:Ihlamur ve keten tohumu balla karıştırılarak yemeklerden 1 saat önce yenerek tedaviye destek verir.

Tuğla Tedavisi:Sıcak tuğlaya oturarak rahatlama sağlanır.Bu yöntem sıcak oturma banyosuyla ayni etkiye sahiptir.

HAVUCUN FAYDALARI VE YARARLARI

havuc suyunun yararları ve yararları
HAVUCUN YARARLARI
Havuç içerisinde barındırdığı bol miktarda A vitamini, B vitamini C, D, ve E vitaminleri sayesinde bulunmaz nimetlerin arasında yer alır. Havucun yaprakları ve tohumları da kullanılır. Havucu soymadan yıkayarak yemeliyiz yoksa birçok vitamin ve minerallerden yoksun kalırız.Yararları ise,

1: Kabızlığı gidererek bağırsaklarımızı düzene sokar.
2: İshali keser.
3: Kansızlığa iyi gelir.
4: Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
5: Cilde tazelik ve canlılık verir.
6: Romatizma hastalığına iyi gelir.
7: Kanı temizler,
8: İdrar söktürür.
9: Akciğer kanserine karşıda koruyucu özelliği vardır.
10: Göz sağlığına yararlı ve görmeyi kuvvetlendirici özelliği vardır.
11: Kolesterolü düşürtür.
12: Anne sütünü artırıcı etkisi vardır.
13: Kan şekerini düzenler.
Tohumlarından yararlanmak için çay olarak hazırladığımda iştah açar ve anne sütünü arttırır.Ayrıca suyunu sıkarak içildiğinde bedenimize zindelik katıp bir çok hastalıklara yakalanma riskini azaltır.Havucu rendeleyerek limon suyuyla karıştırıp maske olarak kullanılırsa yağlı ciltlere çok iyi gelir.
havucun yararlar ve havuç suyunun faydaları
Havucun Vitamin ve Mineral İçeriği: A vitamini - 12.000 IU, Vitamin B; Tiamin B: .06 mg. Riboflavin: .06 mg. Niasin: .5 mg. C Vitamini: 5 mg. Vitamin D, E, G, ve K Kalsiyum: 39 mg. Demir: . .8 mg Fosfor:. 37 mg Yağ: 0.3 g Karbonhidratlar:. 9.3 gm Protein:. 1.2gm Kalori: 42

PORTAKALIN FAYDALARI NELER

portakalda bulunan c vitaminin vucuda olan yararları ve faydaları
PORTAKALIN FAYDALARI 
Portakal turunçlu giller ailesinin bir ferdidir.İçersinde bulundurduğu yüksek 100gr'da 50mg C vitamini bulunmakta olup insanın günlük 65mg C vitaminine ihtiyacı vardır. Yani günde 1 portakalla bu ihtiyacımızı hemen hemen karşılayabiliriz. Bu sayede kışın bolca tüketmeliyiz.Kış aylarında grip ve nezleyle savaşmak için bolca portakal tüketin. Çevremizde ne kadar portakal suyunun faydaları anlatılsa da portakalı sıktığımızda lifleri sıkacak makinesinin üzerinde kalır. Bundan dolayıdır ki portakalı bütün yemekte yarar vardır.

Başlıca Yararları,

1: C vitamini sayesinde damarların yumaşak kalmasını sağlayıp tıkanmasını engeller.
2.İçersindeki lifler sindirim sistemini düzenler ve hazme yardımcı olur.
3:içersindeki karoten sayesinde cilde tazelik verir.
4:Gribin en etkili düşmanıdır.
5:Kanı zahirlerden temizler.
6:Bağırsakları yumaşak tutar.
7:Karaciğer hastalıklarına karşı güçlü etkisi vardır.
8:Kanın pıhtılaşmasını engeller.
9:Mide kanserine karşı savaş açar.
10:Zinde kalmamızı sağlar
11:Besinler ile aldığımız D vitaminini vucutta kullanılımını artırmaktadır. Yemekten hemen sonra yenen portakal bizi kansızlıtan korumaktadır. 12:Damarlarda yağlanmayı önlemektedir.
portakalın yararları ve faydaları
Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır,

NARIN FAYDALARI

narın - nar suyu yararları ve faydaları
NARIN YARARLARI
Nar'ın ana vatanının İran olduğu bilinmekte ve bu ülkede en çok tüketilen meyvelerdendir. Eski medeniyetlerde nar yeniden doğuş, bereket ve sağlık sembolü olarak inanılırmış. Nar insan bedeni için bulunmaz nimetlerden bir tanesidir. Narın yararlarını saymakla bitiremeyiz özellikle kış aylarında bolca tüketmemiz gerekir.Yemesi biraz zahmetli ama kendisi çok yararlı bir meyve türüdür.Yararlarını kısaca ele alırsak,

1:Antioksidan özelliği sayesinde  kansere ve kalp hastalıklarına yakalanma riskimiz azalır.
2:Damar tıkanıklığını azaltıcı özelliği vardır.
3:İshal kesici özelliği vardır.
4:Düzenli tükedildiğinde kurt düşürür.
5:İçerisinde vitamin ve mineraller bakımızdan zengindir.
narın ve nar suyunun yararları
6:Tansiyonumuzu düzene sokar.
7:Enfeksiyona karşı korur ve artırır.
8:Enerji verir.
9:İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar.
10:Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur.
11:Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar .
12:Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır.
13:Mide ağrılarına iyi geldiği ve mideyi koruyucu etkisi vardır.
14:Böbrek hastalıklarında kullanılır.