MİDE YANMASINA BİTKİSEL ÇÖZÜM



Mide yanması olarak bilinen aslında midemizde bulunan helicobacter pylori adında mide duvarına yerleşen bakteridir.Bunu mikrobu  mide zarından uzaklaştırmadıkça rahatsızlığımızın geçmeyeceğini söyleyebiliriz.Arkadaşlar bu rahatsızlık bende de vardı. ilk önce endoskopi yaptırarak bu mikrobun olup olmadığı eğer varsa ilk aşamada yanlızca 15 gün kullanacağımız ilaç tedavisiyle yok edilmesi gerekir.Daha sonra sabahları aç karnına alınacak 1 tane hap kısa bir süre kullanılarak tedaviye devam edilir.İlk önce bu tedavimizi yaptıralım daha sonrada artık bitkisel yönden midemizi kuvvetlendirelim.Bu mikrobu yok etmedikçe yemeklerden sonra şişkinlik,kusma hissi ve midede yanma devam edecektir.

Mideyi rahatlatan öneriler:

1:Yemeklerimizi yerken tıka basa mideyi doldurmayacağız.
2:Yemeklerden hemen sonra midedeki şişlik gitmeden tatlı yemek yok.
3:Yemeklerden sonra çok fazla su içerek mideyi şişirmek yok.
4:Mümkünse mide şikayetleri geçene kadar çiğ biber,soğan,zeytin bunlardan uzak durmayı başaracağız.

Mideyi koruyan bitkisel çaylar.

Arkadaşlar benimde kendime kullandığım ve yararını gördüğüm ve bize yararlı olduğu ve içinde özellikle iltihap kurutucu,ağrı kesici ve antibakteriyel özelliği olan papatya çayı kullanacağız.Bunun için aktarlardan yeni mahsul papatya kurusu alarak tedavimize başlayacağız.Sabahları aç karnına yarım su bardağı kaynamış suyun üzerine 3 veya 4 tane papatya kurusunu  koyup10 dakika bekletip içiyoruz.Hiç bir zararı olmayan bu çay mide mukozasını tedavi özelliği olan mükemmel bir bitkidir.

SELÜLİT TEDAVİSİ BİTKİSEL ÇÖZÜM




Selülit cilt altındaki yağ tabakasının cilt yüzeyinin çukurlu ve pütürlü göründüğü durumdur. Ağırlıklı olarak bayanlarda görülmesine rahmen çok nadir olarakta erkeklerde de görülmektedir. Yetişkin kadınların %80 inde selülit görülmektedir. Selülit sorunun en büyük nedeni hormonlardan kaynaklanmaktadır. Yapılan bazı araştırmalarda da selülitin genetin olduğu bulunmuştur.  Bütün bayanların en büyük kabusu olmuştur.Ama bunda bayanlarında suçu yok diyemeyiz. Kek ve poğaça yan gel yat sonra olmadı aslında. Spor yapmayı ve yürüyüş yaparak bu kabustan kurtulmaya başlayacağız.
1:Selülit Masajı: 5 yemek kaşığı biberiye yağı, 5 yemek kaşığı badem yağı ve 5 yemek kaşığı susam yağını karıştırarak 5 dakika selülit olan bölgeye masaj yaparak yediriyoruz.Bu şekilde masaj yaptığımız bölgeyi streç filmle sararak 30 dakika bekletip ve banyoda güzelce 10 dakika daha sıcak suyla ovalayarak işlemimizi tamamlıyoruz.Son olarak o bölgeye soğuk su tutup kan akışını hızlandırmayı unutmamak gerekir.


GÖZ ALTI MORLUKLARIN NASIL GİDERİLİR




Özellikle bayanların korkulu rüyası olan gözaltı morlukları evde biraz vakit ayırarak yok etmemiz mümkün olacak tarifler vardır.Ama bu tedaviye başlarken aşırı derecede makyaj yapmaktan kaçınmamız gerekir. Şunu da belirtmek isterim göz altı morluklarınızın ilk baştan sebeplerini de belirlemeniz çok önemli özellikle göz altı morluklarının neden aşır yorgunluk olması sebebi ile vücudumuzu her şeyden öte dinlendirmek gerekmektedir.
Özellikle gözaltı ve cilt üzerindeki gözenekleri açmak için yüzümüze sıcak bir buhar banyosu yaptırmamız lazım. Derin bir kapa sıcak suyu döküp başımızı havluyla örterek bu işlemimizi tamamlamış oluruz.
1:Ardından açılan gözeneklere çiğ patates ve salatalık koyarak morluklardan rahatlıkla kurtulabiliriz. Bu yöntem asırlardan beri kullanılan göz altı morluklarının tedavisinde en garanti yöntemdir 2 haftalık düzenli bir kullanımdan sonra oluşacak farkı göreceksiniz.

2:Yeşil çay ve siyah çay poşetlerini koyarak tedavimize devam edebiliriz. Bu yöntem sayesinde gözlerinizin çevresinde oluşan şişkinlik , şişkinlik indirilmesi ve gözde oluşan kızarıkların giderilmesinde iyi bir yöntemdir.

3:Papatya çayının suyuyla cildimizi temizlersek hem cildimiz yenilenir hemde morluklar'da azalma meydana gelir.

4: Etkili diğer bir yöntem K vitamini ve retinol olan tropikal kremler kullanılmalıdır. Gözlerinizin altında oluşan morlukların nedeni K vitamini eksikliğinin neden olduğu tespit edilmiştir. Retinol ve K vitamini göz altında şişlik ve bölgenin renk değişikliğine etkili olduğu kanıtlanmıştır. 



ZERDAÇALIN FAYDALARI

     





  Bitkisel ürünlerin arasında insan sağlığına faydalı olacak ürünlerin arasında zerdeçal sıkça kullanılmaktadır.Özellikle Hint ve Çin tıbbında sıkça kullanılmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle adını duyuran bu bitki daha saymakla bitiremeyeceğimiz yararları bulunmaktadır.Yapılan araştırmalar neticesinde meme kanserini küçülttüğü ve kanserli tümörleri yok ettiği bilinmektedir.Doğal C vitamini deposudur.Grip,nezle,öksürük gibi şikayetlerimizi ortadan kaldırmamız da son derece yardımcı olur.Astım.bronşit gibi hastalıklarda rahatlatıcı etkiye sahiptir.Antibakteriyel etkisi vardır.Kalın bağırsak üzerindeki poliplerin oluşmasını engeller.Kullanılımı ise yemeklerimize katarak yada balla az miktarda tozunu karıştırarak kullanılır.Bol sağlıklı günler dileklerimizle.



ÇAM TEREBENTİN YAĞI FAYDALARI





Herkeze bol sağlıklı günler dileyerek birazda son günlerin saç bakımı üzerinde son derece etkili olduğu söylenen çam terebentin yağının faydalarından söz edelim.Kısaca yararlalarını sıralayacak olursak,

1:Saç bakımında kullanılır(200 ml şampuana kaliteli bir şampuan olursa daha iyi olur.20 damla çam tebentin yağı damlatarak karıştıra biliriz.Bu sayede saçlarımız daha sağlıklı bir görüntüye sahip olacak ve kepekten arınmış bir saç derisine sahip olacağız.
2:Grip ve nezle zamanında sinüzüt tedavilerimizde günde 2 damla olmak şartıyla burun deliklerimize damlatarak tedaviye yardımcı oluruz.
3:Bir bardak ılık suyun içesine 2 damla çak terebentin yağı karıştırarak içilir.Bu sayede idrar yolu enfeksiyonlarında ve iştah açıcı olarak kullanılmaktadır.
4:Saç bakımında değişik yağları karıştırarakta kullanılmaktadır.1 çorba kaşığı badem yağı,1 çorba kaşığı çörek otu ve 5 damla çam terebetin yağını karıştırıp saç diplerine masaj yaparak bakımımızı tamamlaya biliriz.

Her şeyden önce unutmamak gerekir'ki bitkisel ilaçlar gıda takviyesi ve bakım içindir.