SU İÇMENİN FAYDALARI



Vucut sağlığı için herkez yeterli miktarda su içmelidir. 
Yeterli miktarda su içmek vucudumuzun dengesini korur. Vucudumuzun %60'ı  sudan oluşmaktadır. Vucudumuzdaki sıvı dengesinin düzgün olması sindirim sistemine, dolaşım sistemine, tükürük oluşumuna ve vucut sağlığının korunmasında faydalıdır.
Aslında vucudumuz susuz kaldığında beynimize sinyaller gönderir. Su için diye. Susadığınızda aslında alkollü sıvılar hariç diğer sıvılar vucudunuza ihtiyacı olan suyu karşılar. Alınan sıvının alkolsüz olmasının nedeni alkol beyini etkiliyerek  vucuttan daha fazla sıvı atılmasına neden olmaktadır.
Toplum arasında bilinen bir yanlışta çok su içmenin kilo kaybına neden olduğudur. Aslında çok su içmenin kilo vereye o kadarda yararı yoktur hatta kilo vericem diye çok sıvı tüketenler kalorisi yüksek içecekler tüketildiğinde fazlan kilo alabilirsiniz.
Su kas hücrelerinin gelişmesine yardımcı olur. Az su içilmesi kendimizi yorgun hissetmesine neden olur. Egzersiz sırasında yeterli su içmek önemlidir.Ama dengeli içilmeli ve zamanını iyi ayarlanması için spor hocanızdan bilgi alabilirsiniz. 




NEZLE VE GRİPTEN KORUNMA YOLLARI



Hastalıklara karşı en iyi savunma iyi bir saldırıdır. Size şimdi anlatacağım sağlık alışkanlıklarını edinerek kendinizi ve çocuklarınızı hastalıklara karşı koruyabilirsiniz:
  • Ellerinizi sık sık yıkayın. Normal bir sabun yeterlidir. Sabun ve su mevcut değilse, bir alkol bazlı el temizleyici  jel kullanın. Antibakteriyel sabunlar, özellikle virüslere karşı iyi bir koruyucudur. Aslında şunu da belirtmek isterim. Normal sabuna istinaden antibakteriyel sabunlar %50 daha fazla  mikrobu elinizden temizlemektedir.
  •  Ağzınızı ve burnunuzu öksürük veya hapşırma esnasında eliniz ile birlikte mendil kullarak iyi bir şekilde kapatın.
  • Kullanılan mendilleri çöpe atın etrafınıza değil.
  • Gözlerinize, burun veya ağızınıza dokunmaktan kaçının. Eğer elleriniz ile birlikte ağız, burun ve gözlerinize dokunduğunuzda mikrop hızlı bir şekilde vucudunuza yayılacaktır.
  • Hiç bir yerde ortak bir eşya kullanmayın kullanmaktan kaçının.
  • Siz veya çocuğunuz başkalarına virüs yayılmasını önlemek için hasta iseniz evde kalın.Yeterli bir dinlenme vucudunuzun daha hızlı bir şekilde düzelmesine yardımcı olacaktır.
  • Mümkün olduğunca hasta kişilerle yakın temastan kaçının. 
  • Diğer iyi sağlık alışkanlıkları Pratik ve ailenizin tutmak bağışıklık sistemini yıl boyunca güçlü:
  1. Düşük yağlı, taze meyve ve sebze, tam tahıllar ve balık, soya ve fasulye gibi yağsız protein dengeli yemekler hazırlayın. 
  2. Mümkün olduğunca işlenmemiş doğal yiyecekler tüketin 
  3. Sigara içmeyin. 
  4. Düzenli egzersiz yapın. 
  5. Bir aile olarak aktif olun ve eğlenceli aktiviteler planlayın. 
  6. Stresten uzak durun.
Hasta olduğunuz taktirde bol kafeinsiz sıvı tüketin su için bu idrar ile vucudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olucaktır.





  • Boğazınızı yatıştırmak için tuzlu su ile gargara yapın.
  • Odanızın havası nemli olmalıdır. Öksürüyorsanız iyi gelir. Klimanız varsa muhakkak hava filtrelerini temizleyin ya da temizletin.
  •