SOĞUK ALGINLIĞINDA GRİP VE NEZLE TEDAVİSİ

Kış mevsiminin yaklaşması ve mevsim normallerinin değişmesiyle artan grip ve nezlenin aslında o kadarda korkulacak bir hastalık olmadığını bilmemiz gerekir.Sadece gribin başlangıç aşamasında bitkisel alınabilecek önlemleri bilmeniz gerekmektedir. Soğuk algınlıklarının belirtileride boğaz kaşıntısı, vucutta ürperti ve burun akıntısı gibi belirtilerle başlamaktadır. Size bitkilerin haricinde bir önerimiz daha olucak soğuk algınlığının başında sıcak kuvette oturmanın iyi geldiğini biliyormuydunuz. Bunun yararının sebebi hastalandığımızda vucudumuz ateşlenir bu vucudumuzun virüslere karşı bir direnme savaşıdır. Bizde kuvette oturarak vucudumuzun ısısını yükselterek virüslerin öldürülmesi için yardımcı olacaktır. Bitkisel olarakta tabiki birkaç basit önlemler alabiliriz. Bunların başında buğu banyosu,nane limon,zencefil çayı,tarçın,ıhlamur,kuşburnu,ebegümeci,bal vb birtakım bitkiler ve doğal ürünler bizi bir çok hastalıklardan korur.Kullanışlarını kısaca özetlemek gerekirse,

Papatya:
Türkiye ve Avrupa’da çok yaygındır. papatya vücutta iltihabı engelliyor ve solunum yolu rahatsızlıklarında tahriş giderici olarak kullanılıyor.Buğusu yapılarak kullanılır.
Ihlamur:
Özellikle çiçeği  balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor.
Kuşburnu: Yabani gül olarak da bilinen kuşburnu yüksek miktarda C vitamini içeriyor. Vücut direncini artırıyor.1 çay bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı zencefil konur. 10 dakika beklettikten sonra içilir
Zencefil:
Grip ve soğuk algınlığında mikrop öldürücü ve vücut ısısını artırıcı özellikleriyle çabuk iyileşmeyi sağlıyor.
Bal:
Enerji deposudur bağışıklık sistemimizi güçlendirir dinçlik verir.
Isırgan otu:
Çok yönlü ısırganotu bedenin savunma sistemlerini güçlendirir ve soğuk algınlığının bulaşmasına karşı önlem olarak kendini yeterince kanıtlamıştır.



>

0 yorum:

Yorum Gönder