BİTKİSEL CİLT BAKIMI VE MASKELERİ


Cildimizin gergin ve pürüzsüz olmasını yada bu şekilde devamlı kalmasını isteriz. Ama Daha ileri ki zamanlarda kırışıklıklar,lekeler ve kızarıklıklar cildimizde görülmeye başlar.Asıl önemli olan bunları en aza indirecek evde  rahatça uygulayacağımız maskeler yapabilmemizdir.Gergin ve güzel bir cilde sahip olmak için nem oranını dengede tutmak ve yüz egzersizleri yaparak kan dolaşımını hızlandırmaktır.

YUMURTA MASKESİ: 1 çay bardağı buğday ılık suda ezilir ardından 2 yumurta sarısını badem yağıyla beraber hepsi bir kapta güzelce karıştırılır. Temizlediğimiz yüzümüzü bu maskeyle kapatarak kuramaya bırakırız.Maskemiz kuruyunca güzelce ılık suyla yüzümüzü yıkayarak yumuşak bir havluyla kuruturuz.Daha sonra güzel bir nemlendirici kullanarak bakımımızı tamamlarız.Yüzümüzdeki lekeleri ve canlılığını yerine getirmemizde bize kolaylık sağlar.

ONARICI MASKE: Evde rahatça uygulayacağımız maskelerden bir tanesi.1 adet limon ve üç çorba kaşığı süzme bal.Limonların suyunu sıkarak balla güzelce karıştırırız.Hazır hale gelince yüzümüze ve boynumuza sürerek 20 dakika kadar maskeyle durup daha sonra ılık bir suyla yıkarız.

DİNLENDİRİCİ MASKE: Bu maske aynı zamanda yüzümüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlamaktadır.
1 adet yumurta sarısı,bir kase yoğurt,1 tatlı kaşığı zeytin yağını hepsini bir kaba koyup kıvamı gelinceye kadar çırparız. Daha sonra bu karışımı yüzümüze ve boynumuza uygulanır. 20 dakika kadar bekletip ılık suyla yıkarız.Özellikle güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan bu maske nemlendirici ve besleyici özelliği de vardır.

O Unutmayalım  bütün bayanlarımız güzeldir.Çirkin bayan yoktur bakımsız bayan vardır.


0 yorum:

Yorum Gönder