HURMANIN FAYDALARI




1 kilo hurmada 600 mgr. magnezyum vardır. Çölde yaşayan insanlarda daha az kanser görülmesi hurmadaki magnezyuma bağlanıyor.
- 100 gr. hurmada 3 mgr. demir bulunur. Yani günlük demir ihtiyacımızın üçte biri kadar. Özelikle adet döneminde çikolata yerine hurma yemenizi tavsiye ederim. 
- Hurma; A, B1, B2, B7 ve C vitaminleri bakımından da zengindir. Ayrıca C vitamininin emilmesine, daha etkin kullanılmasına yardımcı olur.
- Hurma oruç açarken başımızın dönmesini ya da hızlı yemek ihtiyacını engeller.
- Hurma bağırsakların çalışmasını sağlar.
- Kaynatılıp suyu içilirse boğaz ağrısını, öksürük ve gribi iyileştirir.
- Hurma ağacının kabuğu ishal tedavisinde, kökü diş tedavisinde kullanılır.
- Hurma özellikle adet döneminde, hamilelik sırasında ve bebek emzirme süresince direnci artıran bir gıdadır.

- Özellikle iftar davetlerindeki bolluk insanların aklını başından alır. Ama orucu su ve hurma ile açarsanız, kısa sürede doygunluğa ulaşırsınız.





0 yorum:

Yorum Gönder