MİDE YANMASINA BİTKİSEL ÇÖZÜM



Mide yanması olarak bilinen aslında midemizde bulunan helicobacter pylori adında mide duvarına yerleşen bakteridir.Bunu mikrobu  mide zarından uzaklaştırmadıkça rahatsızlığımızın geçmeyeceğini söyleyebiliriz.Arkadaşlar bu rahatsızlık bende de vardı. ilk önce endoskopi yaptırarak bu mikrobun olup olmadığı eğer varsa ilk aşamada yanlızca 15 gün kullanacağımız ilaç tedavisiyle yok edilmesi gerekir.Daha sonra sabahları aç karnına alınacak 1 tane hap kısa bir süre kullanılarak tedaviye devam edilir.İlk önce bu tedavimizi yaptıralım daha sonrada artık bitkisel yönden midemizi kuvvetlendirelim.Bu mikrobu yok etmedikçe yemeklerden sonra şişkinlik,kusma hissi ve midede yanma devam edecektir.

Mideyi rahatlatan öneriler:

1:Yemeklerimizi yerken tıka basa mideyi doldurmayacağız.
2:Yemeklerden hemen sonra midedeki şişlik gitmeden tatlı yemek yok.
3:Yemeklerden sonra çok fazla su içerek mideyi şişirmek yok.
4:Mümkünse mide şikayetleri geçene kadar çiğ biber,soğan,zeytin bunlardan uzak durmayı başaracağız.

Mideyi koruyan bitkisel çaylar.

Arkadaşlar benimde kendime kullandığım ve yararını gördüğüm ve bize yararlı olduğu ve içinde özellikle iltihap kurutucu,ağrı kesici ve antibakteriyel özelliği olan papatya çayı kullanacağız.Bunun için aktarlardan yeni mahsul papatya kurusu alarak tedavimize başlayacağız.Sabahları aç karnına yarım su bardağı kaynamış suyun üzerine 3 veya 4 tane papatya kurusunu  koyup10 dakika bekletip içiyoruz.Hiç bir zararı olmayan bu çay mide mukozasını tedavi özelliği olan mükemmel bir bitkidir.

0 yorum:

Yorum Gönder