ERKEKLERDE SPERM ARTTIRAN GIDA VE MEYVELER




Düşük sperm sorunu yirmibeş erkekte birinde yaşanmaktadır. Bu sperm eksikliğinin nedenlerinin başında stres, obezite ve kötü beslenme gibi yaşam tarzı faktörleri sperm sağlığını etkiliyebilir. Eşiniz ile birlikte bir bebek sahibi olma planı yaparsanız ile olarak beslenmelerinizi gözden geçirmeniz ve ruhsal olarakta kendinizi hazırlamanız gerekiyor.





SARIMSAK

Sarımsağın kokusundan dolayı yemekten belkide genel olarak kaçıyorsunuzdur ama genel olarak sarımsağın sperm arttırıcı olduğu bilinmektedir.
Sarımsak antioksidan içerir. Sarımsağın etkisini görebilmek için günlük olarak en az 1-2 diş yenemelidir. 



CEVİZ

Ceviz sperm kalitesini artırmasının yanında omega-3 yağ asitleri barındırır ve antioksidandır.  Cinsel organlara giden kan akışını artırarak sperm ürerimini artırır.  
Düzenli olarak günde 2 avuç ceviz yiyen erkeklerin sperm şekli, hareketliliği, canlılığı ve yoğunluğunda değişiklikler görünmektedir. 





BİTTER ÇİKOLATA

Çikolata severler için güzel bir haber. Bitter çikolatanın kalbe iyi geldiği gibi kaliteli sperm oluşumunada faydalı olduğu bilinmektedir.

Muz

Muz sperm sayısını arttırıcıdır. Muzun sperm sayısını arttırmada faydalı olmasının nedeni  içerisinde bulunan bromelain enzimidir.








0 yorum:

Yorum Gönder