HAVUCUN FAYDALARI VE YARARLARI

havuc suyunun yararları ve yararları
HAVUCUN YARARLARI
Havuç içerisinde barındırdığı bol miktarda A vitamini, B vitamini C, D, ve E vitaminleri sayesinde bulunmaz nimetlerin arasında yer alır. Havucun yaprakları ve tohumları da kullanılır. Havucu soymadan yıkayarak yemeliyiz yoksa birçok vitamin ve minerallerden yoksun kalırız.Yararları ise,

1: Kabızlığı gidererek bağırsaklarımızı düzene sokar.
2: İshali keser.
3: Kansızlığa iyi gelir.
4: Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
5: Cilde tazelik ve canlılık verir.
6: Romatizma hastalığına iyi gelir.
7: Kanı temizler,
8: İdrar söktürür.
9: Akciğer kanserine karşıda koruyucu özelliği vardır.
10: Göz sağlığına yararlı ve görmeyi kuvvetlendirici özelliği vardır.
11: Kolesterolü düşürtür.
12: Anne sütünü artırıcı etkisi vardır.
13: Kan şekerini düzenler.
Tohumlarından yararlanmak için çay olarak hazırladığımda iştah açar ve anne sütünü arttırır.Ayrıca suyunu sıkarak içildiğinde bedenimize zindelik katıp bir çok hastalıklara yakalanma riskini azaltır.Havucu rendeleyerek limon suyuyla karıştırıp maske olarak kullanılırsa yağlı ciltlere çok iyi gelir.
havucun yararlar ve havuç suyunun faydaları
Havucun Vitamin ve Mineral İçeriği: A vitamini - 12.000 IU, Vitamin B; Tiamin B: .06 mg. Riboflavin: .06 mg. Niasin: .5 mg. C Vitamini: 5 mg. Vitamin D, E, G, ve K Kalsiyum: 39 mg. Demir: . .8 mg Fosfor:. 37 mg Yağ: 0.3 g Karbonhidratlar:. 9.3 gm Protein:. 1.2gm Kalori: 42

0 yorum:

Yorum Gönder