PORTAKALIN FAYDALARI |
Başlıca Yararları,
1: C vitamini sayesinde damarların yumaşak kalmasını sağlayıp tıkanmasını engeller.
2.İçersindeki lifler sindirim sistemini düzenler ve hazme yardımcı olur.
3:içersindeki karoten sayesinde cilde tazelik verir.
4:Gribin en etkili düşmanıdır.
5:Kanı zahirlerden temizler.
6:Bağırsakları yumaşak tutar.
7:Karaciğer hastalıklarına karşı güçlü etkisi vardır.
8:Kanın pıhtılaşmasını engeller.
9:Mide kanserine karşı savaş açar.
10:Zinde kalmamızı sağlar
11:Besinler ile aldığımız D vitaminini vucutta kullanılımını artırmaktadır. Yemekten hemen sonra yenen portakal bizi kansızlıtan korumaktadır. 12:Damarlarda yağlanmayı önlemektedir.
Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır,
0 yorum:
Yorum Gönder