BİTKİSEL DEPRESYON TEDAVİSİ

bitkilerle depresyon tedavisi, bitki ile depresyon tedavisi
BİTKİSEL DEPRESYON TEDAVİSİ
 
 
Depresyon günümüzde artık sık görülen hastalıklardan biri olmakla birlikte birçok insan bu rahatsızlığından dolayı doktara tedavisi için başvurmayıp kendi kendine iyileşmeyi beklerler. Bu durumda hastalığın kendi kendine geçmesi beklenmeyip doktorla durumunuz hakkında konuşmalısınız.
 Kantoron otu Avrupa ve birçok ülkede  orta ve başlangıç aşamasında depresyonun tedavisinde kullanılan daha çok ılıman iklimlerde yetişen ve ayrı renklerde oluşan bir bitki türüdür.Sarı kantoron otu çayı daha çok sinirsel ve depresyon hastalıklarında hazırlanıp içildiği takdirde  başlangıç aşamasındaki ve orta şiddetindeki depresyonlarda, sinirsel hastalıklarda hastalığın iyileşmesinde büyük rol oynamıştır.Bu bitki akşamları yatmadan 1 saat önce çay olarak hazırlanıp içildiğinde kişiyi rahatlatıp rahat bir şekilde uyumayı sağlamaktadır.Yararları bu kadarla bitmeyen bu bitkinin güvenilir yerlerden alınıp kullanılması da önemlidir.Bu bitkinin 3 ay kullanıldıktan sonra
3 ay ara verilmesi tavsiye edilir.Uykusuzluğa, korku ve gerginliğe karşı da yararlı olduğu bilinir. Adet sancılarını ve menopoz şikâyetlerini hafifletici özelliği vardır.Avrupada daha yaygın olarak kullanan bu bitkinin vücudumuzda iltahaplanmalara karşı büyük rol oynadığı ve iltahaplı hastalıkların yayılmasını önleyip iyileşme devresini hızlandırıldığı bilinmektedir.Ayrıca bitkinin yağ çözeltisi mide ağrısı, karın ağrısı, bağırsak problemleri ve akciğerlerdeki dolgunluk için balgam söktürücü olarak da alınabilir. Çiçeklerinden hazırlanan çay kansızlık, baş ağrısı, uykusuzluk, sarılık, göğüs dolgunluğu ve nezle için iyidir. Bitkiden hazırlanan çay rahim krampları ve adet zorlukları için kullanılır.
ÇAY OLARAK KULLANILIŞI: 1 Bardak kaynatılan suya 1 çay kaşığı kurutulmuş kantoron otu atılarak 10 dakika demlendikten sonra süzerek içilir.Ama en önemlisi her zaman hastalık belirtilerinde bir hekime görünmemiz yararlı olacaktır.Önce doktorlarımız sonra yardımcı tıp.


0 yorum:

Yorum Gönder