SİVİLCELERE BİTKİSEL TEDAVİ VE ÇÖZÜM

sivilce tedavisinin yollari
Sivilceler ergenlik döneminde hiç kimsenin istemediği sorunların başında gelir.Önemli olan bunları yok etmek ve cildimize yeterli değeri vermektir.Bunların başlangıç aşaması cildimizi dünenli bir şekilde sabah ve akşam ılık suyla ve cildimize uyumlu sabunla temizlemektir.Daha sonra ise evde rahatlıkla hazırlayacağımız maskelerdir.

1:Özellikle evde akşamları kaynattığımız sıcak suyu bir kaba koyarak başımızı havluyla'da örterek güzelce buharıyla cildimizi temizlemekdir.Bu sayede gözenekler açılacak ve yağlardan kurtularak sivilcelere savaş açmış oluruz.

2.1 tutam ceviz yaprağını  2 bardak suyu koyarak kaynatıyoruz.Elde edeceğimiz suyla cildimizi temizleyerek sivilcelerimizi yok etmeye başlayabiliriz.

3:1 tatlı kaşığı kuru maya ve oksijen suyu.İki malzemeyi karıştırarak maske haline getiriyoruz.Sivilceli bölgeye bu karışımı sürerek  20 dakika bekletip yüzümüzü ılık suyla yıkıyarak işlemimizi sonlandırıyoruz.

4:Yarım bardak suya 3 çorba kaşığı elma sirkesini koyup karıştırıyoruz.Bu karışımla cilt temizliğinde kullanmak için aldığımız pamukla güzelce siliyoruz.Bu işlemi yapmadan önce sıcak su buharıyla cildimizdeki gözenekleri açmayı onutmayalım.

Doğal yol olarak sivilce izlerini sağlıklı beslenerek giderebilirsiniz. Evet, bol miktarda su içmek ve meyve sebze tüketmek sivilce izlerini giderebilir. Meyve ve sebzeler cilt sağlığınızı korumak için gerekli vitaminleri sağlarken su ise cildinizin yenilenmesine ve temizlenmesine yardımcı olur. Limon suyu da derinin hızlı değişimine yardımcı olduğundan sağlıklı derinin gelişmesini sağlar.

Arkadaşlar unutmayalımki sivilceler ve siyah lekeleri yok etmenin en büyük yolu cildimizi devamlı temiz tutmamızdır.

2 yorum:

YAĞMUR dedi ki...

Arkadaşlar ben sirkeli olan maskeyi denedim. Gerçekten cildimin nefes aldığını daha yumuşak olduğunu hissettim.

HUZURBEY dedi ki...

Cilt temizliği sivilcelerle savaşmanın en önemli başlangıç noktasıdır.Bence kükürtlü sabunla cilt temizliğini yapıp ardından sirkeli suyla temizlersen daha'da mükemmel sonuç alırsın.

Yorum Gönder