SİYAH NOKTALARA BİTKİSEL ÇÖZÜM

siyah nokta tedavisinde bitkisel tedavinin yararlari
Güzel bir cilde sahip olmak isteyen bayanların kuşkusuz en büyük düşmanından bir tanesi de ciltlerinde oluşan siyah lekelerdir.Siyah noktaların oluşumu cildimizde yağ bezleri sebum adı verilen bir madde salgılar. özellikle bu ergenlik döneminde dahada fazlalaşır.Bu salgıyla beraber gözeneklerde tıkanma meydana gelir ve bir sonraki safhada siyah lekeler oluşur.Bunun için sabah ve akşam olmak üzere birer kere cildimize uyumlu sabunla güzelce yüzümüzü yıkamaktır.Şimdi evde kolayca bu lekelerden kurtulmanın yollarını arayalım.

1:Yulaf ezmesi maskesi cildimizi derinlemesine temizlememize yardımcı olacaktır.Yulafları pişirerek bilirli bir kıvama geldikten sonra geniş bir kaba koyarak ezerek maskemizi hazır hale getirmiş oluruz.Yüzümüzü ılık su ile temizledikten sonra bu hazırladığımız yulafı cildimize sürerek 15-20 dakika bekletiyoruz.Sonrada tekrar ılık suyla yıkayarak yumuşak bir havluyla kurutarak işlemi sonlandırıyoruz.Bu yulaf maskesi yağlı cildimizi derinlemesine temizliyerek siyah noktaların yok olmasını ve tekrardan oluşmasını engellemektedir.

 2:Domates maskesi  ise  cildimizdeki yağ fazlalıklarını alarak sivilce ve siyah noktaların oluşmasını engeller ve yok eder.Evde rendelediğimiz dometesi cildimize masaj yaparak sürüyoruz 10-15 dakika beklettikten sonra yüzümüzü ılık suyla yıkayarak işlemimizi bitiriyoruz. Bu maskeyi kullanarak daha taze ve siyah noktasız bir cilde kavuşa bilirsiniz.

3.Limon suyuyla yoğurt karışımı olan bu maske mükemmel bir sonuç için yeterli bir maskedir.3 kaşık yoğurt ve 1 adet limon suyunu karıştırarak oluşturduğumuz maskayi cildimize sürüyoruz.15 dakika beklettikten sonra yüzümüzü yıkayarak işlemimizi bitiriyoruz. Limon suyu cildimizi temizler ve yağ dengesini ayarlayarak siyah noktalardan kurtulmamızı sağlar. Bu işlemi haftada bir kere tekrarlamamız yeterlidir. 
                                                                                                                                

0 yorum:

Yorum Gönder