ZERDAÇALIN YARARLARI

Zerdaçal zençefilgiller ailesinden sarı çiçekli büyük yapraklı otsu bir bitki çeşididir.Batıda daha çok baharat olarak kullanılan bu bitki bir çok hastalıkta fayda sağlar.Antioksidan etkiye sahip olan bu bitki,

1:A ve E vitamini açısından zengin bir yapıya sahiptirler.
2:İltahap giderici özelliği vardır.
3:Karaciğerimizi güçlendirir ve toksinleri atmamızda yardımcı olur.
4:Solunum yolu enfeksiyonları tedavisinde kullanılır.
5:Kansere karşı koruma sağlar ve kanserin yayılmasını engelleyici özelliği vardır.
6:Cilt,kolan ve göğüs kanserinde faydalı olabileceği bilinmektedir.
7:Safra kesesi ve safra yolları rahatsızlıklarında kullanılır.
8:kolesterolu azaltıcı etkisi vardır.
9:Mide hazmını kolaylaştırır.
10:Sigaranın verdiği zararları tedavi edici özelliği vardır.

Kullanımı ise kaliteli balın içine karıştıracağımız tozunu sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı yada yemeklerimizin içine karıştırarak ta kullanımı mevcuttur.

BİTKİSEL ÇÖZÜMLER


Bitkilerde aradığımız her çeşit hastalığa karşı çözüm üretecek şekilde derman vardır. Ama unutulmayacak bir şey vardır ki oda doktorlarımızın bizlere sunduğu tedavi şekillerinden vazgeçerek direk bitkilere yönelmemiz yanlış olur.Bitkilerde yararlanacağımız durumlarda vardır.Bunlara örnek verecek olursak tedavi sürecini hızlandıracak papatya buğusu. Gribel enfeksiyon ve sinüzit yollarında iltihaplanma var diyelim.Aktarlardan yada marketlerden alacağımız papatya kurusunu 1 litre suda bir çorba kaşağı olacak şekilde içine kaynamasını bekliyoruz.Kaynadıktan sonra derin bir kapa suyu döküp kafamızı havluyla örtüp 5 dakika derin derin nefes alarak ek tedaviyi sürdürebiliriz.Başka bir örnek verecek olursak saç dökülmesine ve kepeklenmeye karşı 1 su bardağı suyun içersine aktarlardan alacağımız ısırgan otunu, 1 çay kaşığı kadarını kaynayan suyun içersine atıp demlendikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra bu suyu saç derimize masaj yaparak yediriyoruz 3 günde bir uygulayacağımız bu tedavi şekliyle saçlarımızdaki dökülme ve kepeklenmeden eser kalmayacak.Şimdi arkadaşlar bitkilerden yararlanalım ama direk tedavi amaçlı değil korunma amaçlı.Esen ve sağlıcakla kalın.

YULAF KEPEĞİNİN FAYDASI

Yula kepeğinin insan bedeni için bilinmeyen bir çok yararı vardır.Kısaca bunlardan söz edersek,


1:Günde 3 gr bile düzenli tüketildiğinde kolesterolde %10 oranında düşüş yaşamasına yardımcı olur.
2:Kan şekerini düzenlememizde yardımcı olur.
3:İçereğinde yüksek oranda lif barındırdığından dolayı bağırsak ve mide üzerinde olumlu etki yaparak düzene sokar.
4.Diyebet üzerinde etkisi vardır.Mide ve bağırsakta hızlı bir şekilde emildiği için jel yapısıyla karbonhidratı içine hapsederek şeker emilimini yavaşlatır.
5:Enerjiyi artırarak daha aktif olmamızı sağlar.

Anlaşılacağı gibi fazla aşırıya kaçmayarak düzenli şekilde tüketeceğimiz yulaf kepeği sayesinde daha sağlıklı bir yaşam elde etmiş oluruz.3gr pakatler halinde eczaneden bulacağımız bu ürünü günde 1 defa yoğurt,süt ve çorbamıza karıştırarak kullanabiliriz.Sağlıklı ve esen kalın.