CİLT BAKIMI

Güzel bir  cilde sahip olmak  herkezin hayalidir.Ufak tefek hazırlayacağımız cilt  bakım maskeleriyle daha güzel cilde sahip oluruz. ilk başta bunun için cilt temizliğinden  başlamalıyız.Yağlı ciltler daha fazla temizlenmeye ihtiyaç ister.Yüzümüzü daha fazla uygun bir sabunla yıkamalıyız.Yağlı ürünlerde cilde uygun toniklerle temizleyebiliriz.Kuru ciltler ise az yağlı ürünlerle temizlenmelidir.Kuru ciltlere tonik zarar verir bu yüzden toniklerle fazla  temizleme yapmamamız lazım.Tonik yerine  her iki cilt tipi için en uygun olanı demlenmiş çay ve  soda suyu kullanılması yararlı olur.Kuru ciltlerde  kışın özellikle  nemlendirici kullanmak faydalıdır.Yoksa cizgiler belirgin bir hal alır.Göz altı  bakımı için eğer cilt   hassas değilse yüze sürülen kremler göz altınada sürülmesinde sakınca yoktur.Tam tersiyse ayrı bir bakım kremi gerekebilir.Birde cilt yenilemesinde ve yüz bakımında eczanelerden rahatça bulacağımız E vitamini kapsülleri bulunmaktadır.Bunların her bir kapsülünü akşamları cildimizi temizledikten sonra iğne yardımıyla delip yüzümüze yedirerek bakım yapabiliriz.Kısa bir süre sonra cildimizin ışıldadığını ve mükemmel bir görünüm kazandığını görebiliriz.

KANSIZLIĞA İYİ GELEN MEYVE VE BİTKİLER

Kansızlık insan bedeninde bir çok hastalığa davetiye çıkartır. Bunun sonucunda ileriki yaşlarda bir çok hastalık çıkar. Önlemini baştan alıp, beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Kümes hayvanlarından tavuk, hindi ,ciğer kansızlıkla savaşacağımız türlerdendir. Deniz ürünlerinde ise başta sardarya ve hamsi başta gelmektedir. Meyve ve sebzelerde ise saymakla bitmez koyu yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda vardır. Karalahana, ıspanak, şalgam ve brokoli önde gelenleridir.

Kahvaltıda tüketeceğimiz bir kase yulaf ezmesi ve yanında bir bardak sıkılmış portakal suyu 15 mg demir demektir.

Öğle yemeğinde bir kase yoğurt yanında çilek yada havuç suyuyla takviye yapabiliriz.

Akşam yemeğinde fırında pişmiş patates,brokoli yada yeşil yapraklardan takviye yapabiliriz.

Unutmayalım ki doğamızda her çeşit hastalığa karşı bitkiler vardır. Onlardan yararlanmasını bilmek gerekir.

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN BİTKİLER


Genel olarak sıcak bir şeyler içildiği zaman boğazımızdaki yumuşamadan dolayı öksürüğümüze iyi gelir.Hem öksürüğümüzü kesecek hemde direncimizi arttıracak bitki çayları hazırlamaya ne dersiniz.

ZENÇEFİL ÇAYI: Nezle grip  için oluşan öksürüğe çok iyi gelir.Rendelenmiş zençefili 1 çay kaşığı kadar kaynamış bir su bardağının içerisine atarak 10 dakika bekleterek içilmeye hazır hale getirebiliriz.Yemeklerden sonra içebileceğimiz bu sıcak karışımla öksürük tedavisine yardımcı oluruz.

NANE ÇAYI:Geleneksel olarak herkez tarafından bilinen bu çay soğuk algınlığı mide üşümelerine çok iyi gelir.1 çay kaşığı naneyi 1 su bardağı  sıcak suyun içerisine atıp 10 dakika bekledikten sonra bir kaç damlada  limon suyu damlatıp hafiyetle içmeye  hazırdır.

KEKİĞİN YARARLARI



 Kendisine özgü hoş kokusu olan o kadarda insan bedenine yararlı alan bizlere sunulmuş doğa harikası bir bitki türüdür.Yaralarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu bitkiye kısaca göz atarsak,

1:Antioksidan etkisi vardır.
2:Öksürüğe iyi gelir.
3:Soğuk algınlığında kullanılır.
4:Sinirleri kuvvetlendirir ve yatıştırır.
5.İdrar söktürür.
6.Bağırsak solucanlarıyla savaşarak düşürmemize yardımcı olur.
7.Kan dolaşımını düzenler.
8:Kandaki şeker miktarını azaltmamıza yardımcı olur.
9.Astım hastalarında rahatlama sağlar.
10:Kansızlığa iyi gelir.

Not:Hamileler ve guatr hastaları kullanmaması önemle rica olunur.

KEKİK ÇAYI:

Kaynamış su bardağının bir çay kaşığı kadar tepeleme kekik demlenmek üzere koyulur.10 dakika bekledikten sonra süzülüp içilmeye hazırdır. Yalnız dikkat etmemiz gereken bir nokta var oda kaynayan su üzerine kekiğimizi atarak haşlamamak.

OZON YAĞININ FAYDALARI

Ozon yağı şu sıralarda özellikle bayanların kullandığı bulunmaz mucize bir birleşimdir. Sayısız faydaları vardır. Kısaca ele alırsak,

1:Mikrop kırıcıdır.
2:En etkili oksidandır.
3:Ozon yağını bir miktar hakiki zeytin yağıyla yapacağımız masaj sayesinde parlak  mükemmel bir cilde sahip olmak mümkündür.
4:Ozon yağını uyguladığımız bölgelerde yaşlı hücreler ölür yerine taze canlı hücreler çıkar.
5:Yanıktan oluşan cilt bölgesine uyguladığımızda gözle görülen düzelme olduğu görülür.
6:Selülit tedavisinde olumlu sonuçlar alınmıştır. Bir miktar ozon yağını selülit'li bölgeye dairesel olarak masaj yaparak kurtulmak mümkündür.
7:Saç ve kepek probleminde ozon yağını parmak uçlarımızla saçlı dereye masaj yaparak yedirmemiz yeteli. 1 saat kadar kafamızda tutarak saçımızı yıkayarak bakımımızı tamamlaya biliriz.
8:Pişik olan yerlere sürerek tedavi edebiliriz.
9:Sinek ve arı ısırıklarında kullanılır. Kaşınan ve ısırılan bilgeye sürerek tedaviye başlayabiliriz.
10:Tırnak mantarında mantarlı bölgeye sürerek mantarı yok etmek içten bile değildir.
11:Sivilceli bölgeye temizledikten sonra ozon yağını sürerek daha güzel bir cilde sahip olma imkanı vardır.